نقد و تحلیل سیاستهای دولت دوازدهم

بررسی و نقد و تحلیل عملکرد و سیاستهای دولت دوازدهم

تحلیل |چرا جریان انقلابی باید اجتماعی شود؟

🔴چرا جریان انقلابی باید اجتماعی شود؟🔴


🔹در فضای سیاسی-اجتماعی، همزمان شاهد حضور سه جریان هستیم. دو جریان سیاسی شامل، انقلابی و غیرانقلابیِ غربگرا و جریان سوم نیز جریان اجتماعی و عمومی جامعه است.


🔹جریان اجتماعی و عمومی، که از آن به عنوان قشر میانه و یا طبقه متوسط شهری نیز یاد می‌شود، مولود اجرای دکترین توسعه گرایی در دهه 70 است. در اواخر این دهه، دوگانه موهوم و غیر واقعی «آزادی-استبداد» جریان اجتماعی و عمومی جامعه را به سمت جریان غیرانقلابی و غربگرا سوق داد. اما اقدامات آمریکا (تحریم و تهدید) برای تغییر ساختار در ایران و آشوب طلبی غربگرایان در دهه 80 از یک طرف و اجتماعی شدن جریان انقلابی با گفتمان «خدمت-عدالت» از طرف دیگر، منجر به فاصله گرفتن جریان اجتماعی و عمومی از غربگرایان و نزدیک شدن آنان به جریان انقلابی شد. آمریکایی‌ها برای نزدیک نمودن مجدد جریان اجتماعی و عمومی به جریان غیرانقلابی، به تحریم‌های هوشمند متوسل شدند. دقیقا در همین زمان، با رها سازی گفتمان «خدمت-عدالت» و عدم مدیریت بر تحریم‌ها، بین جریان انقلابی و جریان اجتماعی و عمومی جامعه، فاصله گذاری تثبیت شد.


🔹جریان غربگرا با دوگانه غیر واقعی «تعامل-انزوا» جریان اجتماعی و عمومی جامعه را به #سرمایه خود تبدیل کرد و در ادامه نیز با حفظ دوگانه موهوم «جنگ-صلح» و بکارگیری جریان اجتماعی، می‌خواهد جریان انقلابی را برای پذیرش برجام‌های 4،3،2 منزوی نماید. در همین حال آمریکا نیز در صدد برآمده تا از طریق «تحریم، تهدید و امنیت زدایی» جریان اجتماعی و عمومی جامعه را به سمت تغییر ساختار در ایران سوق دهد. در چنین شرایطی جریان انقلابی باید با اجتماعی شدن، در مقابل آمریکا و غربگرایان پیشدستی کند. 

سقف حقوق مدیران دولتی برداشته شد!

بازگشت بی سر وصدای «حقوق‌های نجومی»با تصویب هیئت دولت.


هیئت وزیران در جلسه 18 /4 /1396 به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور تصویب کرد:

تبصره بند (3) تصویبنامه شماره 5700/ت54204هـ مورخ 26 /1 /1396 حذف میشود.

- طبق بند (3) تصویب نامه شماره 5700/ت 54204 مورخ 26 /1 /1396، افزایش حقوق کارکنان موسسات انتفاعی وابسته به دولت، نهادها و موسسات عمومی غیردولتی و شرکت های دولتی از جمله شرکت ها و دستگاه هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان های موضوع ماده (5) قانون رفع موانع تولید و رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور  مصوب 1394  و همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال 1396 به میزان ده درصد (10 %) تعیین می شود.

همچنین طبق تبصره این بند رعایت مفاد مواد (75) و (84) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) مصوب- 1393  الزامی است.

تحلیل | چرا روح و جسم برجام نقض میشود؟

در دومین سالگرد امضای برجام، ظریف در مصاحبه با CNN می‌گوید : « ترامپ [آمریکا] نه فقط روح برجام بلکه جسم برجام را نیز نقض کرده است.» چرا روح و جسم برجام نقض می‌شود؟


♦️چرا روح و جسم برجام به فنا رفت؟ 

  1. هر توافق بهتر از عدم توافق گردید‌
  2. در تعهدات طرفین توازن رعایت نشد
  3. تضمین معتبر از طرف مقابل اخذ نشد 
  4. در اجرای تعهدات همزمانی رعایت نشد
  5. تمهیدات برای مقابله با نقض عهد دیده نشد 
  6. وعده‌های نسیه اخد و امتیازات نقد داده شد 
  7. با سهل اندیشی به لبخند آمریکایی اعتماد شد
  8. مذاکره با ادراک غلط و اشتباه محاسباتی آغاز شد


تیم مذاکره کننده دولت روحانی با تعجیل بیهوده و نگاه غلطِ توافق به هر قیمت و صورت ممکن، بهتر از عدم توافق است؛ هیچ امکان پیروزی برای ایران، باقی نگذاشت. دولت روحانی با روح نامرئی برجام توافق کرد و آمریکا جسم دهشتناک برجام را به ایران تحمیل نمود. در این شرایط، روحانی برای سرپوش گذاردن بر شکست راهبردی خود، با داستان سرایی درباره برجام و دستاورد سازی کاذب برای آن، از یک طرف جامعه را #برجامیزه نمود و از طرف دیگر تا می‌توانست به منتقدان برجام توهین کرد.


منبع

بازداشت فریدون و دو آزمون مهم

سخنگوی قوه‌قضاییه: حسین فریدون چون قرار تامین را دیروز تامین نکردند به زندانی معرفی شد اما اگر قرار را تامین کنند آزاد می‌شود. قرار بازداشت موقت نیست.


رضا سراج: با بازداشت حسین فریدون، همزمان دو آزمون بزرگ هم شروع ‌شد. آزمون اول مربوط به قوه قضائیه است و آزمون دوم مختص حسن روحانی می‌باشد. قوه قضائیه باید نشان دهد که برای احقاق حقوق مردم، مبارزه با فساد و استقرار عدالت، چگونه با برادر رئیس جمهور، به عنوان یک دانه درشت، برخورد می‌کند و در این مسیر از چه استحکامی برخوردار است. در این آزمون، عیار پایبندی روحانی به قانون نیز محک می‌خورد. باید منتظر ماند و نظاره کرد که روحانی در عمل به یکی از وعده‌های انتخاباتی خود برای مبارزه با فساد و رانت خواری، چقدر صادق است. 

دیپلماسی اقتصادی کجاست؟

جناب آقای رئیس‌جمهور! سپاه به اعتراف دوست و دشمن، همدلی مردم جوامع مختلف غرب و جنوب غرب آسیا را با شکست داعش برانگیخت. امروز بازارهای منطقه دست‌یافتنی‌تر از هر زمان دیگری است. پیمان‌های دیپلماتیک برای مدیریت منابع آبی ‌به واسطه شکل‌گیری اتحاد استراتژیک فراملی در دسترس است... دیپلماسی کجا جا مانده است؟


▪️چطور تسهیل امر صادرات و برنامه‌ریزی برای استفاده از موقعیت ایجاد شده توسط سپاه، در بحبوحه درگیری‌های بیهوده فراموش شد؟! هنوز فراموش نکرده‌ایم زمانی که آمریکا و اروپا منابع غذایی کشور پهناور روسیه را تحریم کردند، به‌رغم روابط عالی 2 کشور، آماده نبودن زیرساخت دیپلماسی اقتصادی ایران چقدر به ضرر تجار و تولیدکنندگان کشورمان تمام شد. در فقره تحریم قطر نیز ترکیه از ما پیش افتاد.


▪️واقعیت این است که دولت در امر دیپلماسی اقتصادی ضعیف است و ضرر این بی‌برنامگی به‌رغم پیشرفت‌ها در حوزه‌های سیاسی- نظامی و ایجاد روابط مثبت در آسیا و آفریقا و حتی آمریکای‌جنوبی توسط بخش‌های دیگر نظام، مستقیما متوجه اقتصاد مردم شده است.


منبع:شماره : 2207 / ۱۳۹۶ یکشنبه ۲۵ تیر


متن کامل:

این وبلاگ مکانی است برای گردآوری نظرات و تحلیلهای منتقدان و تحلیلگران، پیرامون دومین دوره ی ریاست جمهوری آقای حسن روحانی، تا زوایای مختلف این دولت، در دسترس عموم دوستداران جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد و مسئولیت هر نظر و نقدی بر عهده ی منبع آن است.
Designed By Erfan Powered by Bayan