«ویـژه»
امشب (جمعه) ترامپ درباره ایران سخنرانی خواهد کرد. پیرامون این سخنان و سخنان اخیر او درباره سپاه و برجام تحلیل هایی آمده که نظرتان را به آنها جلب می کنیم:
1-عبدالله گنجی:
این سه خطا را مرتکب نشویم...
بعداز مواضع امروز ترامپ، طرح هریک از راهبردهای زیر از سوی دولت-حتی در مواضع و بیان-می تواند خسارت بار و خود فریبی محسوب شود:
۱-تساهل و انفعال با هدف جا انداختن راهبرد تحریم بهتر از انزوا است.
۲-برجام را با۶-۱ ادامه خواهیم داد که نقض نگاه قبلی است که باید با کدخدا بست تا مشکلات حل شود.
۳- مذاکره مجدد(هسته ای) یا مکمل(موشکی-منطقه ای)همان چیزی است که از اول هدف اصلی مذاکرات هسته ای از سوی غرب بود.یعنی گذاشتن پا بین لولای درب ما که همیشه باب مذاکره باز بماند.
هر سه خطای راهبردی است
بهترین کار نه خروج از برجام که مقابله گام به گام یا مثل به مثل است.
مهدی محمدی:
امشب، وقتی سخنرانی ترامپ را گوش می کنید، چند نکته را دائما به خاطر داشته باشید.
1- او، و کسانی که این سخنرانی را برای او نوشته اند، هدفی مهم تر از این ندارند که جامعه ایرانی را به دو دسته مخالفان و مدافعان برنامه دفاعی تقسیم کنند. پس از سخنرانی ترامپ هر کس به سپاه تاخت، می توانید بدون عذاب وجدان، یک مارک "شریک ترامپ" به او بچسبانید.
2- او هارت و پورت فراوان خواهد کرد. برای اولین بار می خواهد واقعا جدی گرفته شود. توجه کنید که شدت لحن ترامپ هیچ نسبتی با توان واقعی امریکا برای اقدام علیه ایران ندارد. هر چه هم که بگوید باز در خاورمیانه همان گرفتار بی نوایی است که باید از "در پشتی" برای مذاکره التماس کند.
3- هدف اصلی حتی تحریم ها هم نیست. تحریم در هر حال وجود خواهد داشت و اینکه بماند یا نه بیش از ترامپ به آمادگی داخلی دولت در ایران بستگی دارد. هدف اصلی "باز کردن باب جدید مذاکره" است درباره قدرت دفاعی و برتری منطقه ای ایران، که انتهای آن چیزی بهتر از سرنوشت عراق و لیبی نخواهد بود.
4- صرف نظر از جزئیات فنی، این سخنرانی را باید پایان کار برجام در دولت ترامپ در نظر گرفت. نه جنگی در کار است و نه حتی اقدام جدی دیگری که امریکا قبلا انجام نداده باشد. اما ترامپ حتی اگر بگوید در برجام خواهد ماند، با تحریم های جدید، عملا از این توافق خارج شده است. پس از این سخنرانی، وقت آن خواهد بود که حرف های زیبای این روزها، به "عمل" تبدیل شود.
سید یاسر جبرائیلی: (حمایت دولت از سپاه یا پروژه فریب؟)
سپاه با قانونی در ردیف سازمانهای تروریستی قرار گرفت که دوم آگوست(۱۱ مرداد) به تصویب رسید و دوم نوامبر(۱۱ آبان) اعمال تحریمهای مورد نظر این قانون(CAATSA) آغاز خواهد شد.
سخنرانی و تصمیم روزهای آینده ترامپ درباره برجام هیچ ارتباطی به قانون کاتسا و مسئله اعمال تحریمهای مرتبط با تروریسم علیه سپاه ندارد.
برجسته کردن سپاه در آستانه تصمیم ترامپ درباره برجام، ولو تحت عنوان حمایت از سپاه، نمیتواند یک اقدام صادقانه باشد؛ که اگر بود، یا باید در روز ۱۱ مرداد چنین موجی به راه می افتاد یا ۱۱ آبان.
به جد معتقدم این نمایش حمایت از سپاه یک پروژه فریب است.
برخی میخواهند تصدیق(certify) نشدن برجام توسط ترامپ را به سپاه مرتبط کنند.
باید مراقب بود..
- تاریخ : جمعه ۲۱ مهر ۹۶
- ساعت : ۱۶ : ۵۳
- ادامه مطلب
- |
- نظرات [ ۱ ]